tisdag 30 september 2014

Bäst sparränta 2014 - var finns den?


Hur ska du välja bäst sparränta hösten 2015? Det finns en mängd bankkonton, frågan är bara vilket konto som är bäst för hösten. Väljer du ett sparkonto från någon av de mindre kreditinstituten så får du en väsentligt bättre sparränta än många av de stora bankernas sparkonto. Nackdelen är att de mindre aktörerna inte har en insättningsgaranti, men det vägs upp av den nästan 4-6 gånger högre räntan.

Tidningen Privata Affärer hade nyligen en intressant artikel om att välja sparkonto efter hur hög räntan är. De skriver kort sammanfattat:

Vi har sagt det förut men det tål ändå att upprepas: Undvik storbankernas sparkonto om du vill ha någon ränta värd namnet. I bästa fall får du en blygsam ränta men ibland får du ingen alls.

Kommer räntan att höjas framöver? 

En vanlig fråga just nu är om Riksbanken kommer höja reporäntan framöver. Det är svårt att svara på det men vi ser tecken i USA att de kommer eventuellt börja höja räntan under år 2015. I Sverige och Europa har man precis börjat sänka räntor, så här kommer det antagligen att dröja innan räntorna börjar röra sig uppåt. Stora delar av södra Europa har en tung recession där ekonomiska problem föreligger. Att då höja räntorna är inte att föredra för att behålla lugn och trygghet i samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar